dilluns, 8 de febrer del 2010

Diada de Santa Eulàlia 2010


Aquest diumenge dia 14 se celebrarà a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona la diada castellera de Santa Eulàlia. És l’inici oficial de la temporada per a les colles de la ciutat. Una diada que es presenta molt interessant tot i que s’ha de tenir en compte que queda pràcticament tot l’any per endavant.
Un dels punts d’atenció serà, sens dubte, l’actuació dels Castellers de Barcelona i dels Castellers de Sants, per tal de veure en quin estat de forma inicien una temporada que tindrà l’al•licient afegit, no ho oblidem, del Concurs de Tarragona on, amb el nou format de 14 colles (les 12 millors de les que es presenten a concurs més Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau), l’adjudicació de les últimes tres o quatre places pot anar molt ajustada.
Un altre punt d’interès de la jornada estarà centrat en l’actuació de les colles “petites”. Després de la sensacional progressió mostrada l’any passat pels Castellers del Poble Sec en què, en pocs mesos van consolidar el 3 i 4 de 7 i van aconseguir per primer cop el 4 de 7 amb el pilar i el 5 de 7, hi haurà gran expectació per a veure si aquesta progressió continuarà a la mateixa velocitat o serà un any de consolidació de la gamma de 7 amb la més que probable incorporació al llarg de la temporada del 3 de 7 amb el pilar.
Pel que fa als Castellers de la Sagrada Família hi ha la intenció de repetir el 4 de 7 estrenat per primera vegada a la història de la colla l’octubre passat, així com el pilar de 5 i castells de 6 de gamma alta. En el cas de complir els objectius proposats per a aquest diumenge, de ben segur que no trigaríem gaire en veure un altre castell de 7 acompanyant aquest 4. El treball fet als assajos en els darrers mesos apunten en aquesta direcció. La il•lusió per a aconseguir, per fi, una gran actuació per Santa Eulàlia, ha de donar una força extraordinària a la colla.
Per últim, esperem que els Castellers de la Vila de Gràcia tinguin un bon inici de temporada de cara a mantenir el 4 de 8, recuperar el 2 de 7 i, per què no, decidir-se a plantar cara al 3 de 8. Qualitat per a aconseguir-ho no els manca.
Bona sort a les cinc colles i que sigui el preludi d’una gran temporada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada