dijous, 1 de setembre del 2011

Ara més que mai, orgullós de ser de la Joves!


Abans que res, deixar clar que no estic satisfet de l'actuació de la Colla Joves en la diada de Sant Fèlix en el sentit estricte del resultat dels castells realitzats. La colla està lluny del que d'ella s'espera i estic convençut que els responsables de la colla estan treballant de valent per a trobar el camí que torni a portar la Colla Joves al lloc que li correspon. I els resultats arribaran, n'estic segur. Del que sí estic content és de l'esperit de lluita que, una vegada més, va demostrar la colla.

Enmig de l'allau de crítiques que ha rebut en les últimes hores de part de veus "enteses" i "autoritzades", algú aliè a la colla ha tingut la gosadia de fer-se la següent pregunta: si la Colla Joves és capaç de carregar dos castells de 9 estant en hores baixes, què no farà quan estigui bé.

Ja fa temps que es posa en dubte la participació de la Colla Joves en la diada de Sant Fèlix. Sense anar més lluny, fa tot just un any ja se sentien veus que demanaven un relleu en la cita vilafranquina. No cal recordar què va passar l'últim tram de la temporada.

I si bé és cert que no es pot viure del passat, aquest ens aporta experiència, perspectiva i memòria.

Després d'una temporada absolutament irregular, la colla va descarregar per Sant Fèlix el 4 de 9 net, juntament amb el 3 de 9 i el 2 de 9.

Després d'un gravíssim accident a la Bisbal quinze dies abans, la colla va sortir de 3 de 9 a Vilafranca. Encara recordo com si fos ara la que crec que ha estat l'ovació més colpidora que he sentit mai per Sant Fèlix en el moment de col•locar els segons damunt el cordó. La Colla Joves no ho ha oblidat.

De situacions com aquestes us en podria citar unes quantes més. Sense anar més lluny, aquesta mateixa temporada la Colla Joves arriba a Vilafranca molt tocada, amb un incomptable nombre d'ocasions en que la canalla havia tirat enrera i que només 48 hores abans a l'Arboç, el dia que els crios tiren amunt en el 5 de 8 (un castell en què la colla fa anys que hi té una confiança extrema) cau poc després de carregar-lo. Tot i això, aquell mateix dia es confirma el mateix objectiu que s'havia decidit a l'últim assaig: descarregar la tripleta per Sant Fèlix.

Molta gent no sap que l'ordre d'actuació previst a Vilafranca era 3 de 9, 4 de 9 i 5 de 8. El 2 de 8 apareix a la segona ronda condicionat per la caiguda del 3 i la negativa inicial de la canalla a tirar el 4 de 9. Després de la segona ronda, quanta gent a la plaça va apostar que la Colla Joves acabaria l'actuació amb el 4 de 8? Probablement la majoria, sobretot les veus enteses i autoritzades que citava al principi d'aquest post.

A Vilafranca la colla sempre ho ha portat tot, els castells que ha tingut i els que no. No n'hi ha prou amb el que hem fet, és cert. Potser no n'hi havia prou amb la tripleta, és possible. Altres colles es poden permetre el luxe de tornar-se "conservadores" després d'una caiguda o d'un tram de temporada irregular. La Colla Joves Xiquets de Valls, no. La camisa i la seva història no li ho permet. I el compromís amb Vilafranca, tampoc. Si l'any no acaba bé i els administradors de Sant Fèlix 2012 decideixen que ha arribat l'hora que hi actuï una altra colla, s'acceptarà, s'intentarà millorar, treballar i fer les reflexions que calgui i quan considerin oportú que la Colla Joves pot tornar- hi, allà hi serà, disposada a donar-ho tot, com sempre.

Abans d'entrar a la plaça li vaig dir a la meva filla: " vagi com vagi l'actuació, quan acabi et vull veure amb el cap ben alt".

Sí, ara més que mai, orgullós de ser de la Joves!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada