dimarts, 15 de febrer de 2011

Millor actuació, més responsabilitat.

Castellers de la Sagrada Família - 3d7Castellers de la Sagrada Família - 4d7Castellers de la Sagrada Família - 4d7a descarregatCastellers de la Sagrada Família - P5
Fotos. Efren Garcia

Els Castellers de la Sagrada Família han realitzat la millor actuació de la seva història i ho han fet a la primera actuació de la temporada (exceptuant la trobada de la Candela) en una clara demostració d’intencions.

La colla s’ha proposat mantenir la línia ascendent que l’ha portat a consolidar els castells bàsics de 7 juntament amb el 4 amb l’agulla i la incorporació del pilar de 5 per sota al seu repertori. Amb el ritme d’assaig i l’actitud de tota la colla a l’hora de treballar els castells al local, la cosa promet. Tothom té clar quines són les limitacions de la colla, però també és conscient de quin és el seu potencial i aquest es troba, sens dubte, per sobre dels castells assolits fins ara. Sobre aquestes dues premisses haurà de transcórrer la temporada. De moment la colla ha contribuït (i de quina manera!) a millorar el nivell de la diada de Santa Eulàlia, havent-se erigit en una de les protagonistes de la jornada (juntament amb la Colla Castellera Jove de Barcelona, en el dia de la seva presentació oficial).

El nivell i la qualitat de l’actuació comporta un aspecte afegit: ara la colla té la responsabilitat de respondre a les expectatives que ha generat, però mantenint el seny que l’ha caracteritzat fins ara.

Si es continua treballant d’aquesta manera i, amb una mica de sort, s’aconsegueix la incorporació de nous elements a la colla, els resultats es podrien veure ben aviat.

A totes aquelles persones que llegeixin aquest post i encara no formin part de la colla, els convido a unir-se a aquest projecte. La il•lusió sobre una base de treball seriós, amb esforç gestionat des de la motivació i, fins i tot, la diversió (i molta! tal i com haureu pogut comprovar aquells que hàgiu viscut alguna de les cercaviles de la colla) estan assegurats.

El barri té un motiu més per a estar-ne orgullós. Té una colla que fa bons castells i que té una clara intenció de fer-ne més i millors.

Ja sabeu on som.

5 comentaris:

 1. Genial Xesco! Cada dia noves sensacions, cada assaig que es fa, es sumen un munt de noves proves, nova gent i noves ganes de fer castells, com dius més i millors. Cada dia que passa aquesta colla petita es fa mes una Gran colla, i en això tambe hi ha una part de "culpa" desde aquest bloc.

  ResponElimina
 2. Crec que Sagrada Família donarà molt a parlar... sóm una de les colles més cèntriques de Barcelona junt amb Gràcia i això s'està veient amb el gruix de gent que setmana rere a setmana va venint a fer un tastet de com es fan castells. No en va als assajos comencem a tenir problemes d'espai a l'hora d'assajar segons quines construccions.

  Estic segur que això junt amb el reconeixement (merescut) que està aconseguint la colla juntament amb, com dius, una línea ascendent però continuïsta de com s'estan fent les coses ara ens portaran a tenir més d'un èxit sonat a mitjà i llarg termini... temps al temps.

  ResponElimina
 3. Moltes gràcies Xesco per el teu article . Totalment d´acord amb el Joan , el teu bloc i el del Gabi també teniu "culpa " d´aquesta trempera castellera de color verd que s´escampa desde la plaça Gaudí , de la mateixa manera que els castells son patrimoni de la humanitat , els vostres blocs son patrimoni de la colla i son tant valuosos com els mateixos castells que fem , la vostra dedicació i temps desinteresats son una gran empenta i motivació per a tots els que us llegim ( que som molts ) , d´alguna manera ens dona mes força per donar-ho tot al local i a les actuacions .
  Moltes gràcies una vegada més , mestre .

  ResponElimina
 4. És fantàstic tenir a la colla algú que veu de manera tan clara el present i futur de la colla.
  Sense els teus ànims i els teus coneixements diades com les de diumenge no serien possibles, persones tan equilibrades com tu apaivaguen caràcters tan bipolars com el meu.

  Gràcies per ser-hi!!!

  EntidadQ

  ResponElimina