dilluns, 25 d’octubre del 2010

Sta. Úrsula ho ha confirmat tot


 En una diada en què l’element emocional i psicològic hi juga un paper fonamental, les expressions que es veien a les cares dels castellers d’una i altra colla en entrar a la Plaça del Blat ja era un indicador d’allò que es veuria al llarg de l’actuació.

La Colla Joves Xiquets de Valls portava un programa i un ordre d’actuació tancats: 3 de 9, 5 de 9 i 4 de 9. Aquest any no hi hauria allò de “... i si descarreguem el 5, potser a la tercera ronda tirarem el ...”. No. Aquest any hi ha el que hi ha i tothom n’ha estat conscient. Es tractava d’assolir els castells que la colla podia plantejar-se de forma realista. Els assajos d’altres castells mostraven que encara s’havien de polir coses. Tot arribarà, no ho dubteu, però diumenge no tocava. El gran objectiu era descarregar els tres castells de 9 i d’aquesta manera millorar l’actuació del Concurs.

Tot i que va ser una llàstima no poder completar el 5 de 9 (hi havia possibilitats reals de fer-ho), l’actuació va estar tot un èxit. Es van descarregar el 3 i el 4 de 9 de forma molt solvent, tornant a demostrar la classe dels components del tronc, la qualitat i rapidesa de la canalla i l’ofici i capacitat de treball del folre i la pinya dels castellers de la Joves.

I com que a Valls els castells no es valoren només en funció del que has fet sinó també del que ha fet l’altra colla, doncs no cal dir gran cosa més.

Per a mi no hi va haver cap sorpresa (i és la tercera vegada aquest any) i s’ha tornat a confirmar allò que encara alguns diumenge, fins pocs minuts abans de la una, es negaven a creure.

No era el primer cop a la temporada que algú es plantejava tirar amunt castells que, al menys pel que es veia a la plaça, tenia justets o simplement no tenia.

Si algú volia plantejar un cara a cara amb un programa similar a la Colla Joves, però afegint-hi un altre castell, podia tenir alguna possibilitat d’endur-se el duel. Si l’objectiu era fer una de les millors diades de Sta. Úrsula de la història i de retruc escombrar els vermells de la plaça, ho podia pagar molt car. Però cadascú tria l’estratègia que creu convenient.

Per a qui vulgui apuntar-s’ho i dedicat especialment a tots aquells que en els seus escrits i comentaris no donaven crèdit al que havien vist els seus ulls al concurs de Tarragona, ahir la Colla Joves, sense SORPRESES, de forma raonablement ESPERADA i en una actuació d’ambdues colles que era perfectament POSSIBLE, no va quedar segona, simplement va GUANYAR.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada